"YÜKSEKÖĞRETİMDE AYAKKABI MÜHENDİSLİĞİ VE MESLEKİ EĞİTİM VİZYON ÇALIŞTAYI" ONLINE OLARAK DÜZENLENDİ
TASEV Vakfı öncülüğünde ‘Yükseköğretimde Ayakkabı Mühendisliği ve Mesleki Eğitim Vizyon Çalıştayı’ dün online olarak düzenlendi.
TASEV Eğitim Koordinatörü Atilla Başlar’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda; Marmara Üniversitesi çatısı altında ‘Ayakkabı Mühendisliği Bölümü’ açılmasına yönelik çalışmalar, ağırlıklı olarak İngilizce olarak uygulanabilecek programın müfredatları, ders konu detayları görüşüldü.
Sektör mensupları ve akademisyenlerin katılımıyla ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği’ konusunda izlenebilecek yol haritası için de fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Konya Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selda Güzel, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurettin Akçakale, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Cengiz Kastan da çalıştaya katılanlar arasındaydı.
‘Yükseköğretimde Ayakkabı Mühendisliği ve Mesleki Eğitim Vizyon Çalıştayı’ Detayları:
TASD Başkanı Berke İçten yaptığı sunumuyla Türkiye Ayakkabı Sektörü ve Sanayisi’nin özetini yaptı.
Çalıştaya sunumuyla katılan AYSAD Başkanı Sait Salıcı, Türkiye Ayakkabı Yan Sanayi’nin durumunu değerlendirdi.
FLO Mağazacılık A.Ş. Tedarik Operasyonları Genel Müdürü Mahmut Bekereci, ayakkabı sektörünün iş gücünden beklentileri sunumunu yaptı.
TASEV Başkanı Hüseyin Çetin, İSO ayakkabı ve yan sanayi sektör araştırması raporu kapsamında ayakkabı mühendisliğinin önemi ve ihtiyacın gerçekleştirilmesi hakkında değerlendirme yaptı.
TASEV Lisesi Müdürü Selim Şahin, MEB perspektifinden ayakkabı mühendisliği hakkında bilgi verdi.
Marmara Üniversitesi, Prof Dr Bahadır Tunaboylu, üniversite-sanayi iş birliğine dayanan mühendislik eğitimi hakkında bilgi verdi.
Çilingiroğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Burçak Çilingiroğlu Küçükusta, Avrupa’da ayakkabı eğitimi sistemi hakkında bilgi verdi.
Bangladeş’de 1912’de kurulan Dhaka Üniversitesi’nden Prof Dr Mohammed Mizanur Rahman, dünya ayakkabı mühendisliği uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Marmara Üniversitesi, Doç. Dr. Muhammed Uzun, ‘Nasıl Bir Müfredat’ başlıklı sunumunu yaptı.